Slagerij Kuypers is een van de laatste familiebedrijven in de lokale middenstand. In 1907 begon slager Van Ingen de zaak, waarna de vader van Frits Kuypers in 1948 de nieuwe eigenaar werd. Sinds 1972 nam zoon Frits het slagersmes van zijn vader over. De inmiddels 60-jarige ondernemer werkt nog steeds zes dagen per week in zijn slagerij. Werkweken van zestig tot zeventig uur zijn eerder regelmaat dan uitzondering.

Slagerij Kuypers is aangesloten bij het Worstmakersgilde, waarbij aangesloten slagers een groot assortiment aan ambachtelijke worstsoorten en vleeswaren voeren. Bij vakwedstrijden vallen de producten van Kuypers regelmatig in de prijzen.

De rookworst, erwtensoep, gebraden gehaktballen, leverworst, zachte metworst en de ‘Kuypertjes’ – gedroogde borrelworstjes – werden stuk voor stuk met het predikaat ‘goudster’ beloond. ,,Het is een bevestiging van de kwaliteitsbeheersing van je producten. De keuringen vinden onaangekondigd plaats. Daarbij is het slagersvak een vak dat constant in ontwikkeling is. Ondanks de ruime ervaring volgen Kuypers en zijn werknemers regelmatig allerlei bijscholingscursussen.

De eigen worstmakerij heeft grote aantrekkingskracht. ,,Klanten uit de wijde regio komen naar ons toe voor de lever-, rook- en grilworst die wij maken. Verder is ook de traditionele balkenbrij erg geliefd. Volgens Kuypers is een van de geheimen dat hij letterlijk en figuurlijk weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. Wekelijks kiest hij bij een veehouder de varkens, koeien en schapen uit, die na een tussenstop bij de slachterij uiteindelijk bij de Woudenbergse slager terecht komen. ,,Daardoor heb ik continu controle over de producten die wij maken en vervolgens verkopen. Je moet het eigenlijk zien als topsport. Ik ga tot het uiterste voor een goed product. Het is onze uitdaging om onze producten zo lekker en mooi mogelijk te presenteren aan onze klanten”, aldus Frits Kuypers.